поразрових се във форума и доколкото разбрах, ако започна на трудов договор от март месец, ще започне изплащане на майчински през март следващата година, дефакто 5 месеца след раждането. греша ли?
и другият ми въпрос е,че няма смисъл да се осигурявам на повече от минимлната работна заплата, тъй като нямам пълни 2 години?
и трето ако започна на трудов договор през месец март, това ще попречи ли да получавам помощи от агенцията за социално подпомагане?

Благодаря :)
Благодаря за бързите отговори!
От агенция за социално подпомагане ми казаха,че след като моят съпруг взима над минималната работна заплата , не подлежа на никакви помощи.
Не искам да вкарвам някаква лична драма, но наистина не мога да повярвам, че държавата няма да ми даде една стотинка. Омъжена съм , на 25 съм , учих медицина...... не съм седяла без работа за да ходя на кафе........
Здравейте!
Аз съм студентка редовно обучение, и завършвам през месец април тази година.  терминът ми е октомври месец. Нямам никакъв трудов стаж. Няма как да запиша следващ семестър за да се възползвам и от еднократната помощ за майки студентки.  Доколкото разбрах нямам право на никаква финансова помощ отникъде, дори и за минималните майчински помощи.  Въпросът ми е ако сега бъда назначена на трудов договор има ли значение на каква сума се осигурявам, при положение, че имам 7 месеца до излизането в болничен.
Много благодаря предварително!